Liten forskjell inne eller ute

Liten forskjell inne eller ute

Det var konklusjonen karene på «Solgang» trakk etter en morsom sisteetappe fra Marstrand til Hankø der de selv valgte å slå seg opp langs svenskekysten

Publisert Sist oppdatert

Da vestavinden kom trakk Rudolf Ugelstad og Mikkel Thommessen i «Solgang» utvilsomt det korteste strået ved å ligge øst i feltet. Likevel holdt de seg til den forhåndsvagte strategien om å ligge øst oh slå seg opp langs svenskekysten, - et langt ben mot mål, et kort ut i havet. Valget var basert på værmeldingstjenesten til det Danske Meteorologiske Institutt som kommer med prognoser for hver time og som forutsa ny dreining mot øst i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Vi fikk 10 graders dreining ved 20.00 tiden da vi befant oss på norskesiden av Kosterfjorden og så båtene ute i havet dette ned i le, men den virkelige dreiningen mot øst kom først ti minutter før vi gikk i mål ved Garnholmen.

De to aldrende herrer var godt fornøyd med årets Watski TwoStar, for Mikkel, den første.

Man registrete at man ikke lenger var 22 og takket for fint vær som ikke gjorde det nødvendig med så mange seilskift. Vi regsistrerte at båtfart en satt som den skulle og at vi sort sett lyktes med strategien og at tracking og mulighetene for å tilkople seg værtjenester ga regattaen en ny dimensjon i forhold i «gamle dager» da vi måtte radiopeile oss til Persgrunnen og ikke så tegn til konkurrenter annet enn ved starten.

En asymmetrisk spinnaker på baugspryd kommer ikke til sin rett når man må krysslense seg mot målet mens konkurrentene kunne seile på maks. skrogfart direkte. Derfor ble ikke etappen Arendal-Marstrand noen oppfølger av den fine etappen til Arendal. Isteden tapte vi mange timer til teten i klassen og ødela vel for en plassering blant de fem beste. Slik er livet og det la ingen demper på oppsummeringen av regattaen i ettertid.

Pitstopene er ingen genistrek om man ønsker en rettferdig regatta for hele feltet, men det er andre sider ved dette arrangementet. God stemning og fin seiling som utfordrer fysisk og mental styrke er vel så vktig. For oss som må kjenne på ømme armer og stive rygger etter seilasen er sluttfresultatet av mindre betydning enn gleden over fremdeles å mestre havets utfordringer sammen med gode venner.

Takk til arrangøren Fredrikstad Seilforening og til konkurrenten Seilmagasinet for et flott arrangement. Om helsa holder er gubbelaget tilbale til neste år. Da er gjennmsnittsalderen 64.5 år. Litt respekt i starten please!  Og hva med en liten aldersbonus?  0.02 i LYS synes vi hadde vært passe.