Europamesterskapet til Tyskland

Fem flotte seildager i farvannet utenfor Tromøya ble avsluttet igår ned kåringen av en verdig Europamester i Soling. De norske lyktes ikke helt på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Tyskeren Thomas Maschkiwitz vant til slutt mesterskapet etter en meget jevn serie der han kunne stryke en 7. plass. Det var imidlertid kamp om mesterskapet til siste stund og det så en stund ut som om Bostjan Antoncic hadde vunnet, men med DSQ i den siste seilasen havnet sloveneren til slutt utenfor seilerspallen. Også Argentineren Gustavo Warburg hadde alle sjaser i den siste seilasen, men med 14. plass og hans dårligste plassering i regattaen holdt det akkurat ikke. Tre poeng skilte ham fra gullet.

Mest av alle imponerte imidlertid årets vinner av det åpne norgesmesterskapet, tyske Roman Kock. Hele fire seire hadde han i regattaen, men en DSQ og en OCS ødela og han måtte nøye seg med 9. plass tiol slutt. Beste norske seiler ble lokale Preben Asbjørnrød på 10. plass. Kjetil Solvang ble nr 12, Jørgen Strømquist nr 14, Lars Ingeberg nr 15 og Dag Usterud nr 16. Usterud hadde i likhet med Koch en OCS og da han i tillegg ikke kom i mål i en annen var løpet kjørt for veteranen som ellers hadde flere plasseringer i toppen.

Arendal Seilforening gjennomførte et flott arrangement på en krevende bane, både når det gjelder å legge ut merker, og å seile på. Strøm og stor sjø var uvant for mange. Solingklassen viser at den i bredde står like sterkt som da den var Olympisk. Miljøene i Tønsberg og Arendal har stor kraft og mye tyder på at klassen fortsetter som en av de mest interessante kjølbåtklassene i Norge.