Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant
Kongens båt vant

Kongens båt vant

5,5-meteren "Bingo 2" vant  Convoy cup-seilasen for meterbåter.

Publisert Sist oppdatert

Foto: Ørjan Krogh Hansen

Vignette: "Bingo 2" med eier og skipper Tom Nysted.

Convoy Cup er en del av underholdningen og ikke minst den sportslige delen av festivalen  i Risør, en regatta som seiles til ære for  krigsseilerne. Det seiles i følgende klasser: meterbåter, skøyter, klassiske entypebåter som 12,5 m2 krysser, BB 11, 5,5 mR, X-kogg, Kragerøterne, samt andre båter.

Kong Olavs VM-båt

Fredagens meterbåt-seilas ble vunnet Tom Nysted med 5,5 –meteren  ”Bingo 2”.

 

Dette er den samme båten som Hans Majestet Kong Olav seilte inn til bronse med i VM i 1971 i Long Island. Kongen seilte denne båten helt til 1979.Båten ble bygget i 1966 ved Ontario Yachts i Canada.

Vakkert skue

Det var et flott syn som møtte tilskuerne som hadde turen ut til Kastellet og hotellet i Risør for å følge regattaen herfra. Den etterlengtete sommerdagen og fjorden full av hvite seil og klassiske meterbåter høstet superlativer fra både lokale båtfolk og internajonale TV-team og fotografer fra Italia, Frankrike, Sverige og Tyskland.

Begeistret 12-åring

Fra 15-meteren "Diana" hopper 12-årige Filipa i land og fortøyer den stroe båten perfekt mens foreldre og mannskap ombord. På spørsmål om hva hun synes omTrebåtfestivalen svarer hun kontant: - Regattaen vi akuratt seilte er det desidert kuleste hittil! Jeg har aldri opplevd liknende hjemme i Hamburg, forteller hun . Viel spass!.

Ved å følge linken under kan du se vår bildesamling fra fredagenes solskinnseilas i frisk sørlandsbris  havgapet utenfor Risør.

 

I skrivende stund er vår fotograf ute på fjorden for å ta bilder fra dagens skøyte-regatta, som vi kommer tilbake til med bilder og resultater.