Historisk etappeseier i Mini Transat
Historisk etappeseier i Mini Transat

Historisk etappeseier i Mini Transat

Da 30-årige Isabelle Joschke tidlig i morgentimene idag gikk i mål på Kanariøyene skrev hun seilerhistorie. Hun er den første kvinne som har vunnet en etappe i den krevende Mini Transat-regattaen

Publisert Sist oppdatert

02.11 GMT idag gikk Isabelle Joschke og hennes «Degremont-synergie» mållinjen på den første etappen i  Transat 6.50 Charente Maritime-Bahia, kjent som Mini Transat. Hun er dermed den første kvinne som har vunnet en etappe i denne krevende seilasen i dens 30 årige historie. Den 1,100 nm lange turen tok henne 5 døgn, 15 timer, 33 minutter og 30 sekunder, tilsvarende en snittfart på 8.11 knop. Ikke dårlig for en 21 foter.

Joschke var i tet etter mindre enn 24 timers seilas fra La Rochelle og økte ledelsen etter hvert. Ved lunchtider igår hadde hun  43 nm å gå på i forhold til Sam Manuard og «Sitting Bull» som tok 2. plassen da han gikk i mål 06:35:25 GMT.

Joschke som er 30 år gammel har hatt en imponerende sesong med flere seire i Mini 6.5 klassen. Hun begynte å seile Optimistjolle som barn etter at hun hadde besøkt sin bestemor i Østerrike og fikk i 1999 sin første Mini 6.5. Joschke ble raskt bitt av basillen.