Vinterserien starter i dag

Torgrim Log har deltatt i deltatt i nordisk mesterskap og oppfordrer nå flere til å kaste seg med i Americas’ Cup-seiling på Internett.

STARTER I KVELD:  Vinterserien i virtuell seiling. Alle bilder: «Robin» (Francois Maquet).

– Vindskygge fra andre båter, vindskift og strømforhold simuleres meget realistisk.  Seilspillet gir derfor fin trening på regler, taktikk og strategi for sommerens virkelige seiling.  Alle er alle som anskaffer Virtual Skipper 5 hjertelig velkomne, forteller Torgrim Log i regattakomiteen for virtuell seiling. Han har også sendt oss følgende rapport fra nordisk mesterskap:

Spennende nordisk

102 virtuelle seilere fra 21 nasjoner deltok nylig i Nordic Championship 2008 med Americas’ Cup-båter. Harald Sørensen og Nikolas Fadler Martinsen var blant de 20 som nådde opp og fikk seile finalene.  De endte på sjette og åttende plass, klart best av de nordiske seilerne.

Jeg ble invitert med i regatta-komiteen i høst, og deltok selv i nordisk mesterskap i virtuell seiling  for første gang, sier Torgrim Log,  som ble  meget imponert over spillet.

Mesterskapet ble gjennomført med åtte kvalifiseringsseilaser.  Deretter gikk de 20 beste til finalene.  Ingen av de fire finaleseilasene kunne strykes og siste seilas talte dobbelt.  Dette la et stort press på deltakerne. Førstepremien var en redningsvest sponset av Helly Hansen mens en finsk bedrift sponset andre- og tredjepremiene.

Tittelforsvarer Sørensen lå meget bra an med andreplass sammenlagt helt til det gjensto to seilaser. Etter å ha ledet finalen i VM virtuell matchseiling i desember 3:1, og tapt 3:4, mente han at det fikk bære eller briste i Nordisk. Han satset friskt, men det holdt ikke helt inn denne gangen. Italieneren som ledet mesterskapet gikk også på en smell på slutten, men klarte seg så vidt og vant hårfint.  Martinsen hadde suksess med sin avslutning og seilte seg til slutt helt opp til åttende plass sammenlagt.

Meget bra mesterskap

Nordic Championship rangeres som et av de beste virtuelle mesterskapene, mye takket være primus motor for arrangementet, Harald Sørensen.  ISAFs RRS 2005-2008 ligger til grunn for mesterskapet. Sørensen har jobbet aktivt for at ISAFs regler etterleves i en form tilpasset virtuell seiling. Han stod også for resultatservice og innhenting av inter-nasjonale dommere til mesterskapet.  Ja, for det hender jo at virtuelle seilere fra tid til annen også er litt på kant med regelverket :-)  Mesterskapet fikk mye skryt fra deltakerne.

Bli med du også

Spillet koster om lag $ 45 , det vil si ca 250 kr, og er gratis å bruke etterpå.  Spill først alene til du har det mest grunnleggende på plass.  Deretter kan du lete opp en norsk server og logge deg på der.  Spør om råd hvis det er noe du lurer på i Chat-vinduet og det tar ikke ta lang tid før du er med i gjengen.  Du er aldri alene på nettet der det nå er 260 registrerte norske virtuelle seilere (og nær 25.000 samlet sett).