Knallstart for Sonarkara i ny båt

Knallstart for Sonarkara i ny båt

De tre Sonarseilerne fra KNS, Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang Hansen kunne vanskelig fått en bedre regattadebut med sin nye båt. Her er Aleksanders rapport

Publisert Sist oppdatert

- Vi er nå ferdige med første regattadag, forteller Wang-Hansen. - Det blåste ganske jevnt med rundt 6m/s i begynnelsen av dagen og synkende mot rundt 4 i siste race. Vi begynte litt haltende i første race og rundet første merke et stykke bak i feltet, men seilte oss deretter jevnt og trutt oppover og kom først i mål.

- I det andre race lå vi brukbart oppe fra start og tok en og annen båt og endte på 2. I siste racet kom vi bra ut, rundet først på første merke og bare økte utover. Når vi gikk i mål var nærmeste båt over 100 meter bak.

- Den nye båten går fort, og alt ser ut til å fungere, fortsetter Wang-Hansen. - Vi har jobbet lange dager helt siden vi kom, og har fått tre dager på vannet til å luke ut feil på båten og vinterrust fra seilingen før racene i dag. Det er godt å se at arbeidet har båret frukter. 4 poeng på 3 seilaser er helt klart over våre forventninger for denne regattaen hvor nesten hele verdenseliten er samlet.

- Det er planlagt 3 race imorgen (lørdag) og 2 på søndag, så det er enda mange poeng igjen å dele ut.

Se resultatene her: