SONY DSC
Greide ikke å holde posisjonene fra Hyeres

Til tross for at de norske seilerne fikk tre plasseringer blant de ti beste i Hollland,  greide ikke nordmennene å opprettholde posisjonene fra den forrige Grade 1 regattaen i Hyeres

Lenge så det ut til at Ynglingkentene skulle lykkes igjen å seg en ny topplassering under regattaen for OL klassene som ble avsluttet i Medemblik med medaljefinaler idag. De to siste dagene hadde imidlertid ikke Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriisen og Alexandra Koefoed klaff og de måtte derfor ta til takke med 4. plass bak jentene fra nederland, Tyskland og Storbrtannia etter 8. plass av de ti båtene som fikk seile i medaljefinalen som teller tobbelt.

Brett på 9. plass

Heller ikke Jannicke Stålstrøm som tok 2. plass i Hyeres fikk det helt til denne gangen. I medaljefinalen idag ble Hortensjenta nr. 6 og endte sammenlagt på niende plass.

Gode Laser-seilere

Laserseileren Kristian Ruth tok 6. plassen i Hyeres, hans første topp ti plassering i et rade 1 stevne, etter brilliant seiling i medaljefinalen. Denne gangen lyktes det ikke like bra for Ruth, som selv om han ble best av de norske seilerne og dermed etter alt å dømme sikret seg OL billett. Etter black flag i siste seilas, endten Ruth på 26 plass i et felt der kanskje den gledeligtse prestasjonen sett med norske øyne var unge Mathias Mollatts 57. plass med flere gode enkeltplasseringer. Med disse to samt Stian Tuv er Norge i ferd med å bygge et godt  lag til OL i 2012.

Elin best

Også blant jentene satset det sterkt på rekrutteringen i Laser Radial og att de tre norske jentene i Holland er alle kandidater til OL i England. Elin Samdal bør få grønt lys til OL i Qingdao etter å ha vært klart beste av de norske jentene i denne regarraen der hun avsluttet med en fin 4. plass og fikk 21. plass til slutt. Anette Melsom Myhre og Cathrine Gjerpen mangler ennå erfsring, men de har begge tiden foran seg, unge som de er.

Helt i toppen

Et lag vi gjerne hadde sett i OL og som definitivet hadde vært gode nok til å hevde seg der, er Starseilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Etter å ha ristet av seg skuffelsen over å ha misset i OL kvalifiseringen under VM, viste gutta nok en gang hva som bor i dem.  Til tross for 9. plass i finalen tok gutta en sterk 8. plass i et meget godt felt.

Tungt for 49eren

49er seilerne leverte ingen sterk søknad om plass på det norske OL laget til tross for imponerede jevnhet, med 21 plasser i de tre siste seilasene. 21. plass ble det også til slutt for Christopher Gundersen og Frode Bovim som ikke er i nærheten av den standard Bovim holdt med sin forrige makker Christoffer Sundby.

Nå blir det fintrening fremover for de norske seilerne og noen stiller ventelig opp i Kieler Woche i slutten av juni. Ynglingjentene drar imidlertid til Qingdao allerede i juli for å teste forholdene i en regatta der de fleste av OL konkurrentene også er på plass.