Søk i arkivet

Optimistseilerne på plass i VM og junior-Nordisk

De norske optimistseilerne som skal representere Norge i VM og Junior Nordisk Mesterskap (JNoM) er nå på plass i henholdsvis Cesme i Tyrkia og Mälaren i Sverige.

STORT BILDE: Det norske VM-laget.

Kjetil Morken har sendt oss følgende rapport:

VM for Optimistjoller er et stort internasjonalt arrangement med 250 deltagere fra 53 forskjellige nasjoner og alle verdensdeler er representert. De fem seilerne som representerer Norge i VM er Aksel Jacobsen, Harald Fæste, Hermann Tomasgaard, Lars Johan Brotdtkorb og Magnus Andersen. Så langt har det vært måling, registrering og trening for de norske VM-seilerne.

40 norske optimistseilere deltar også for Norge i JNoM og deltagerne er likt fordelt på jenter og gutter.

Siden seilingen foregår på innsjøen Mälaren er det litt uvant for de fleste både på grunn av at det er svært grunt og at det er ferskvann. Det blir fort krappe bølger når det blåser opp og da treningen startet for de norske seilerne i går blåste det 8-12 m/s.

I dag var det noe mindre vind, men store trykkforskjeller og vindhull på banen. 147 seilere deltar i JNoM for optimistjoller. I tilegg er det også mange E-joller og Zoom8 med. Totalt deltar det 300 seilere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Estland.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen