Lite søvn for Peyron
Lite søvn for Peyron
Lite søvn for Peyron

Lite søvn for Peyron

Löick Peyron har økt ledelsen det siste døgnet, men klager over at det blir liten tid til søvn.

Publisert Sist oppdatert

Löick Peyron i Farr-båten «Gitana 80» er en erfaren tøffing. Han har gitt full gass siden start, uten å risikere båt og utstyr. Etter å ha seilt i fem dager han han etablert en liten ledelse på ca 30 nm til de nærmeste konkurrentene. Han klager over at det nesten ikke har vært noe tid til å sove siden starten, og at det er krapp sjø. Han holder nest høyeste fart av alle i feltet, bare 0.2 knop langsommere enn Mike Golding som etter tjuvstart har seilt seg opp til 10. plass. Toppfarten har vært oppe i 20 knop, mens snitthastigheten nå ligger på rundt 15 knop.

Peyron forteller videre at det er mye småjobber og at det er nødvendig å følge med på vindskiftene. Væranalysene forteller ham at han bør holde seg vest i feltet, men til nå har han hatt mer enn nok med å holde båten gående på maks fart uten å tenke så mye strategisk.

Alle de på forhånd antatt beste er med i tetfeltet som domineres av båter fra Bruce Farr, Marc Lombard og Finot-Conq. Man savner Michel Desjoyeaux som måtte snu for å reparare en lekkasje, og Mike Golding, men mens sistneve har mindre enn 100 nm til telen har vinneren fra 2000/01 Desjoyeaux mer enn 600 nm i hente inn. Det kan bli i meste laget selv for legendariske Mich Des.

http://www.vendeeglobe.org/en/ranking.html