Søk i arkivet

«Beluga» vant første etappe

Dagen etter at Volvo Ocean race-båtene startet fra Cape Town gikk Borris Hermann og Felix Oehme i mål på samme sted.

Portimao Global Ocean Race er en jorden rundt-seilas for 40-fotere. Det er to klasser, en for solo-seilere og en for et mannskap på to. Det er i dobbelhanded klassen de hotte Class 40-båtene er. I solo-klassen seiles det med eldre Open 40-båter.

34 dager

Båtene startet fra Portimao i Portugal dagen etter at Volvo Ocean Race-båtene startet i Alicante. «Beluga» med tyskerne Borris Hermann og Felix Oehme om bord brukte 34 dager 21 timer og 58 minutter på etappen som fulgte Volvo Ocean race båtenes kjølvann.
Siste båt i feltet har over 1000 nautiske mil igjen og ligger for øyeblikket låst fast i det sør atlantiske høytrykket, og holder en fart på kun 1,8 knop.

I soloklasen leder Roaring Forty med Michel Kleinjans  som skipper og har kun 242 nm til Cape town. Du kan følge regattaen her.

Pauline og Pål Bratbak var om bord i «Beluga» før de startet i Portugal. Du kan lese deres reportasje her.

«Beluga»  promofilm


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen