Søk i arkivet

Magdahls gamble ga uttelling

Ved å slippe seg frem i le fikk Ericsson 3 vindkantringen de hadde håpet på. Det ga ny giv på etappen til Kina

Ericsson 3 strevde med å komme seg opp i feltet på ren båtfart og lå lenge i en håpløs posisjon rundt 5. plass, inntil navigatøren Aksel Magdahl bestemte seg for å slippe seg ned i le og håpe på en vindkantring nærmere kysten av Borneo, Da hadde båtene seilt i rekke for babords halse siden søndagens start i Singapore. Dette viste seg å være et sjakktrekk, Magdahl fikk igår kveld vindkantringen han hadde håpet på, og som figurene viser har Ericsson 3 seilt seg opp i tetposisjon foran Puma, Telefonica Black, Telefonica Blue og Ericsson 4.

Ikke bare vindkantringer
Men det har ikke bare vært vindkantringen som har utfordret seilerne på denne etappen. I et område som er dårlig kartlagt er det mange grunner og Puma rapporterte nå at dybden gikk fra 100 til tre meter i løpet av kort tid. De mange grunnene kombinert med flytende tømmer som det er mye av i området, representerer en reell fare for seilerne som nå må holde vakt på samme måte som for isfjell i sydishavet.

Bare begynnelsen
Og dette er bare begynnelsen på etappen. Senere venter kuling og storm midt imot samtidig som temperaturen skal falle til minusgrader.
Det kan derfor være godt å skaffe seg en ledelse nå, som kan gjøre det mulig å slakke av litt når de værste forholdene når feltet
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen