Søk i arkivet

Ny rekord over Middelhavet

«Groupama 3» satte nylig ny rekord på strekningen Marseille- Karthago med tiden 17.08,23.

Distansen fra franske Marseille til den tunisiske byen Karthagao er 458 nm/830 kilometer, og gjennomsnittshastigheten til rekord-trimaranen «Groupama 3»  på hele 26,72 knop da den kalppet til kai i Nord-Afrika 16.mai.

– Vi er alle svært slitne selv om overturen er kort. Ikke minst er det stressende å vite at en minste feil under slike hastighet kan være fatal, sier skipper Franck Cammas. Han  berømmer mannskapet for sin innsats under forhold som ikke hele tiden var like enkle, i
Middelhavets ujevne og hakkede sjø. Skipperen gir også alle ære tild em som har satt i stand båten.

– Kvaliteten på forarbeidet med båten er også en av nøklene til vår suksess.

Med denne rekorden kan mannskapet om bord på trimaranen «Groupama 3» ferie sin femte rekord siden 2007. De andre rekordene kom på følgende distanser; Miami-New York, Nord-Atlanteren på tvers, 24-timers rekord og rekorden på den såkalte Oppdagelsesruten, det vil si fra Spania til San Salvador.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen