Gamle OL-helter og paralympiker seiret ved Aker Brygge

I gårsdagens finaleseilaser i henholdsvis Integrert Cup og Volvo Aker Brygge Cup gikk den britiske paralympiker Helena Lucas og vårt tildligere OL lag i 49er Christoffer Sundby og Frode Bovim til topps

Etter semifinalene i Intergrert Cup der vår antatt beste 2.4 meter seiler Bjørnar Erikstad ble eliminert i annen runde etter å ha vunnet den første suverent, ble superfinalen først og fremst et oppgjør mellom Harald Rolfsnes og bristiske Helena Lucas. Rolfsnes ledet i begge seilasene og burde ha vunnet i hvert fall en av dem, men den sterke britiske seileren kom som et skudd mot slutten i begge og sikret seg de nødvendige to seire for å ta hjem Integrert Cup 2009.

Den svakt funksjonshemmede Helena Lucas er et av britisk seilsports store navn. Ikke bare er hun øyrikets beste paralympiske seiler i 2.4 meter klassen, men hun steppet også inn som rormannsvikar for fødende Shirley Robertson i prøve OL i Ynglingklassen i Qingdao der hun tok en oppsiktsvekkende sterk 2. plass. For det ble hun en av de nominerte til ISAFs sailor of the Year i 2007.

I Volvo Aker Brygge Cup ble finalene seilt i KNS skolebåt Topper, der de tre vinnerne av de innledende heatene gikk til superfinalen. Her ble det en skikkelig duell mellom to sterke Mellges 24 seilere, Peder Jahre og Stian Briseid i den ene båten og Christoffer Sundby og Frode Bovim i den andre. Etter at Jahre og Briseid hadde sikret seieren i den første vant Sundby/Bovim knepent i de to siste. Det gamle 49er laget seilte med stor selvtillit og viste at gamle kunster ikke var glemt. Under premieutdelingen måtte de nesten love speakeren Jon Herwig Carlsen å gjøre comeback i 49er, men i første omgang vil bakoversveisen nok komme fra den Volvo C70 cabriolet som seilerne får til disposisjon i sommermånedene. - Den blir det Frode som skal bruke, sa Christoffer Sundby ved premieutdelingen. - Han er ungkar og trenger den mer, sa han.