Søk i arkivet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forholdene friskner til

Det meldes om vanskelige seileforhold med sterke kastevinder i indre Oslofjord.

ACTION MED SPINNAKER: Ole Nordlie var på plass med kamera da NOR 8888 trøbbel med spinnaker'n.

En 11-meter skal ha røket spinnakeren, mens en Hanse så vidt skal ha ungått å gå på land ved Bygdøy, melder Seilas' medarbeider som følger Færderstarten fra reportasjebåten. Båten skal ha holdet en fart på ti-tolv knop da det skjedde.

– Det ser ut som flere kvier seg for å heise spinnakeren. Nordavind med til dels skarp skjæring gjør det vanskelig å holde roret.

Ole Nordlie sikret seg også bilde av av NOR8888, som  fikk trøbbel med spinnaker'n og la seg over så kjølen kom til syne.
– For oss så det ut til at det var fare for at båten skulle gå rett på fyrlykta.......adrenalin, adrenalin, skriver Nordlie, som også har sendt oss bilde av seansen.
 

Blant de største båtene er nå Swan 66 og Nordship 63 ogå godt i gang. Swanen med spinnaker og Nordshipen i skrivende stund uten.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen