Søk i arkivet

Heldal Haugerud leder Knarr NM, Seilas i B-gruppen

Morten Heldal Haugerud, KNS vant den første NM seilasen i Bergen igår, mens Seilasdebuten i Knarr tilsa en foreløpig plass i B-gruppen.

Det ble en nydelig sommerettermiddag på Raunefjorden utenfor Bergen Seilforenings anlegg på Hjellestad igår. Lett skiftende bris fra vest til nord ga seilerne to fine, men utfordrene seilaser. I den første ledet Morten Heldal Haugerud, KNS fra start til mål og vant klart. Seilas som debuterte i Knarrklassen fikk ikke helt opp farten og rytmen, og etter en brukbar første kryss med 6-7 plass ved merket, falt vi jevnt og trutt bakover i feltet. 13. plassen i mål var såvisst ikke noe å rapportere over fjellet.

I den andre traff vi det forventede vindskiftet godt og ledet ved første merke, men klarte heller ikke nå å holde plasseringen. Vi burde ha holdt 4. plassen i mål, men et par unødvendige småfeil ødela. Vi slapp Heldal Haugerud forbi etter en svak runding av siste lensemerke, og en urutinert målpassering kostet nok en plassering. Med 6. plass i mål ligger Seilasbåten på 11. plass sammenlagt, men i en jevt B-gruppe der det bare skiller fem poeng opp til 4. plass.

Morten Heldal Haugerud leder sammenlagt, men har sammen poengsum som Jan Møller-Nielsen og NM vinneren to to siste årene Johan Gustav Hvide,

Idag skal samles båtene etter planen på Korsfjorden, der det med 4-600 meters dyp skal gi arregørene visse utfordringer med å forankre rundsingsmerkene. - Men det er vi vant til her i Bergen, sier den erfarne regattasjefene Magne Sandtorv. Værmeldingen lover sol og lett bris fra nordvest, økende til frisk bris på ettermiddagen. Noe å glede seg til med andre ord. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen