Triumf for nordmennene i Gotland Rundt

Aasmund Drolsum vant «Grand Prix» klassen i årets Gotland Rundt. I konkurranse med 26 andre i IRC C klassen tok «Magic» cførsteplassen med klar margin foran to Landmark 43.

Drolsum og nøkkelmannskapene Eivind Bøymo-Malm og Ludvig Daae ble dermed ubeseiret gjennom hele regattaen i Sandhamn. Føst tok Mark Mills designede King 40 «Magic» alle enkeltseirene i Sandhanm Race Week og idag var det klart at den norske båten også tok en klar seier i Gotland Rundt, og det i den prestisjetunge klassen IRC C, der i alt 27 båter deltok.

Sett med norske øyne var det moro at Landmark 43 tok de to neste plassene, også de designet av Mark Mills. For Claus Landmark ble det dermed storeslem, ettersom han også importerer King 40 til Norge. Han var selv ombord på «Kristin», Dag Skarsgaards Landmark 43.

Årets Gotland Rundt ble en langdryg affære i lett  vind og «Magic» tok ledelsen ved Knolls Grund ved Visby og da den senere ikke fra seg. Med Drilsums båt og flåten av Landmark 43 er Norge i ferd med å bygge opp et sterkt lag med tanke på neste års Commodores Cup, regattaen som er i ferd med å ta over fra Admirals Cup som den viktigste offshore regatta for lag i nord Europa.