Søk i arkivet

VM sølv i H-båt

For andre gang i historien sto en nordmann på seierspallen da VM for H-båter ble avsluttet

Med de svenske seilerne Henrik Edman og Peder Edman som mannskap tok Steinar Solnørdal en impnerende sølvmedalje i VM for H-båter som ble avsluttet i Medemblik i Nederland 16. juli. Det er ikke første gangen dette laget seiler sammen, idet de samme seilerne som da representerte Sverige tok 5. plass i VM i 2006, men da med Henrik Edman som rormann. Også i 2002 seilte laget sammen, den gang for Norge, men igjen var Henrik Edmann rormann og laget endte på 31. plass.

I årets mesterskap dominerte den norsk svenske båten sammen med danskene Steffen Stegger, Carsten Christiansen og Carsten Pedersen som var  i en klasse for seg. Kun tre poeng skilte gull- og sølvvinnerne, mens det ned til bronsevinnerne, også et dansk lag, skilte ytterligere 12 poeng.

Det er ikke første gang det ble norsk medalje under et VM for H-båter. Da mesterskapet ble arrangert på Hankø i 2001, ble det norsk bronse, ved Ralph Wikstrøm,  Svein Andreassen og John Hatch.

55 båter deltok i årets mesterskap. Den andre båten ble seilt av Johnny Hjerpseth, Truls Rognerud og Adrian Rognerud og endte på 38. plass.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen