Søk i arkivet

Girer opp foran Express NM

Expressklubben har store planer om å få 40 båter på startlinjen til NM i Express under Moss Raymarine Race 21.-23. august i Moss.

-  Vi vet at det er et høyt mål, men dette er en klasse som virkelig fortjener å ha 40 båter på startlinjen. Vi har både hard racing og et veldig godt sosialt miljø etter regattaene. Moss Raymarine Race kommer dessuten til å by på en ekstra fin ramme rundt arrangementet, Mathias R. Friis, leder i Express klubben.
 
I klassikeren Færderseilasen har det  de siste årene i snitt vært oppunder 50 båter påmeldt. Friis mener at det samtlige av disse bør kunne få en kanonhelg i Moss den 21.-23. august.
 
- Vi ønsker også så mange Express-seilere som mulig fra miljøene på Sørlandet, Vestlandet og ikke minst fra Sverige. Svenske seilere har jo en tradisjon for å ta medaljer i våre NM. Som norsk seiler er selvfølgelig ikke det morsomt, men det er alltid gøy når noen bidrar til å heve nivået, sier Friis.
 
I fjor var det Ralf Wickström, Svein Andreasen og Espen Andreasen (Fredrikstad Seilforening) i Båtbua som tok med seg gullet hjem.
 
Express klubben har laget en egen NM Blogg: http://express.blogg.no/. Eller finner man det meste en trenger på www.expressklubben.no og invitasjon til Moss Raymarine Race finner dere her: http://www.moss-seilforening.org/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=9&id=79&Itemid=220
 
- Vi er vel en av de aller største kjølbåtklassene i Norge med oppslutning fra store deler av landet. Det er flere seilforeninger som har 10-15 båter aktive hver eneste uke. Alle seilforeninger med respekt for seg selv bør stille med minst et Express lag i Moss, sier Friis.
 
Under NM kommer klubben til å sørge for videofilming og ekspertkommentarer underveis. Målet til klubben er at så mange som mulig skal heve nivået sitt ytterligere under mesterskapet.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen