Tre lag skiller seg ut i Louis Vuitton Trophy

Den første runden er over i Nice og idag startet runde to der alle båtene igjen skal møte hverandre. Team New Zealand har tatt teten, mens America´s Cup utfordrer BMW Oracle ligger langt nede på listen. Foto: Paul Todd/outsideimages.co.nz

Publisert Sist oppdatert

Emirates Team New Zealand vant den første runden med samme poengsum som italienske Azurra, med britiske TeamOrigion på en klar 3. plass, ett poeng bak. Da runde to starteet idag, gikk det ikke like bra for italienerne.

Franske PagesJaunes med Bertrand Pacé til rors fikk sin første seier i regattaen da laget slo Azurra i dagens første seilas. Andre seire i dagens seilaser gikk til Emirates Team New Zealand, TeamOrigin og det fransk-tyske laget All4One.

En lett nordøstlig vind mellom fire og åtte knop møtte seilerne på Baie des Anges idag morges. Styrbord banehalvdel syntes gjennomgående å favorisere  seilerne der trykket var noe større enn på venstresiden. En knop mer vind ga båtene på denne siden en fordel tilsvarende ti graders vinsdkift.

I hengematchen fra første runde møtte russernes Synergy, rormann Karol Jablonski det amerikanske laget i BMW Oracle som hadde Gaving Brady til rors. Jablonski vant starten og kunne velge side. Det avgjorde matchen og Jablonski påførte amerikanerne et knapt tap på 14 sekunder.

Synergy’s seier avgjorde plasseringene 4, 5 og 6 etter første runde, der Artemis´ seier over Team Origin tidligere i uken ga den svenske båten under skipper Paul Cayard (Pelle Petterson svigersønn) og rormann Terry Hutchinson 4. plass, mens 5 plass gikk til Synergy etter seiren over BMW Oracle som dermed måtte ta til takke med 6. plass. Men det vare etter første runde.

Idag statet den andre, men på grunn av tidsproblemer deltes de åtte båtene inn i to grupper der de fire beste hver skal møte de fire dårligste en gang. En seier er verdt ett poeng.

TFS – PagesJaunes som til nå ikke har vunnet en eneste seilas, møtte italienske Azzurra i dagens flrste match etter en tett match der franskmennene som fikk kontroll på den favoriserte styrbordsiden tok en ledelse de aldri ga fra seg. I mål var Pacés menn 1 minutt og 45 sekunder foran.

I ettermiddagens seilas ble det et nytt nederlag til Azurra, denne gangen for et tysk/fransk lag med Sébastien Col til rors. Matchen var jevn til å begynne med, men All4One var til slutt 46 sekunder foran Azzurra som dermed er i ferd med å miste kontakten med ledende Team Emirates New Zealand.

I dagens andre matcher vant Emirates Team New Zealand over All4One med 47 sekunder og TeamOrigin slo TFS – PagesJaunes med 2 minutter og  31 secunder.