Day 3 of the Sail Sydney 2009 regatta, RS:X Olympic class.Held annually Sail Sydney take place from the 5-8 December 2009 on the magnificent Sydney Harbour as part of the Sail Down Under series, incorporating Sail Brisbane, Sail Sydney and Sail ...

Ros til Mollestad fra brettveteran

Jannicke Stålstrøm med to OL bak seg har trent og konkurrert med unge Maria Mollestad fra Bærum. Hun er imponert over ungjenta

Publisert Sist oppdatert

- Det ble 11 seilaser på fire dager i sommervarme, det kan jo ikke bli bedre, sier Jannicke Stålstrøm etter Sail Sydney som ble avsluttet igår. - Vi hadde lett til mellomvind. Ofte marginal planevind på lensen, noe som kansje er det tøffeste i brettseila  for det må pumpes hele veien for å holde seg i plan. Selv om det ikke var noe stort felt, var det god konkkuranse i Sydney. Maria var den eneste av jentene som ikke har vært med i OL og guttene seiler med 9.5 kvm seil mot våre 8.5kvm.

Godt treningsgrunnlag

- Det er gøy med to brett fra NOR i samme regatta og jeg håper det kan bli flere etterhvert. Det er fint å få dele på erfaring så kan Maria ta det videre til dem hun trener med hjemme i Norge. Det er veldig profesjonelt av Maria å ha gjort jobben hjemme med å komme seg i god form. Hun er godt trent og det er en god stund siden jeg har sett ei norsk jente som er så tøff. Det gjør det mye enklere for oss å gå rett inn på de riktige steder å jobbe, som har med selve brettseilingen å gjøre. På vannet har vi brukt hverandre som diskusjonspartnere om hva vi tror og hva vi ser. Vi har kjoert fart, sett på trim og teknikk, før, under og etter seilasene.

Maria var oppe og snuste på teten tidlig i flere av seilasene og derfra går det mer på erfaring. Hun seiler bra i lite og plane vind. Lensen var bra over det hele, mens mellomvind må vi se mer på Det går mest på å skifte gear og trim. Hun står på og jobber bra.

Der gamle er eldst (foreløpig)

For min del var det godt aa kjenne at jeg fikk opp farten igjen, jeg har begynnt å seile med en noe stivere mast enn tidligere. Det er mye som har forandret seg siden OL innen utstyr og teknikk. Så det er veldig spennede å få dette til. Det var godt matching og det var ganske intensivt under alle 11 seilasene. AUS, JPN og GRE gir ikke opp så det blir lite tid til å hvile under seilasene og vi seiler på hverandre hele tiden. Jessica hadde noe bedre speed på kryss når det var 11-12 knops vind. Det var der hun klarte å stikke av de siste dagene. Til tider seilte jeg noe for konservativt, men det var spenning helt til målstreken.

Nå har vi to dager fri med oppsummering og surfing før vi skal til Melbourne for ny regatta som starter 15 desember. 

PS til neste år håper vi på flere Norske seilere her nede.