Siren Sundby er tiårets utøver
Siren Sundby er tiårets utøver
Siren Sundby er tiårets utøver

Siren Sundby er tiårets utøver

Både Seilas´ redaksjon og leserne på seilas.no hadde Siren Sundby på toppen av listen da tiårets utøver skulle kåres ved overgangen fra 2009 til 2010.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil; Siren Sundby er seilsportens beste utøver fra tiåret 2000-2010. GOL-gull fra 2004, og kåringen som Årets Seiler av ISAF i 2003, samt to VM seire i E-jolle  i 2003 og 2004 gjorde utslaget. Etter gode prestasjoner både i 470 og Yngling har den talentfulle Son-jenta nå tatt en pause i seilingen. Isteden satser hun på utdannelse, og ingen vet hva hennes neste utspill som seiler kan komme til å bli. At hun er altfor ung til å legge opp som seiler er vel de fleste enige om.

Mange har Sirens bror Christoffer Sundby og Frode Bovim på 2. plass. De to 49er seilerne var blant verdens beste i 2003/2004 sesongene med medaljer i både EM og VM. Christoffer og Frode var en hårsbredd fra medalje i OL i 2004 da en kullseiling i en av de siste seilasene ødela mulighetene. Sundby har etter en pause fra seilingen nå kommet tilbake i Melges 24 klassen, men Bovim har seilt 49er med Christopher Gundersen og vært med på Knut Frostads Team Academy i 60 fots trimaranseiling.

På de neste plassene nevnes både Peed Moberg, Herman Horn Johannessen og Kristian Ruth. Også Kong Haralds prestasjoner i IMS seiling med diverse Fram-båter og Evind Astrups plasseringer i Farr 40 klassen er fremhevet av våre lesere.