Søk i arkivet

Rettsak om Alinghis seil allerede berammet

Om Alinghi skulle vinne seilasene om America´s Cup i Valencia i neste uke, vil de ikke kunne ta med pokalen hjem før rettsapparatet i New York har sagt sitt.

Høyesteretten i New York har berammet høring 25. februar vedrørende 'constructed in country'. Det betyr at Alinghi vil ha usikkerhet knyttet til lovligheten av seilene som er støpt i USA hengende over seg til lenge etter at seilasene har vært avgjort på vannet. Alinghi har 3DL seil fra North Sails sttøpt ved seilmakerens fabrikk i USA, montert og avsluttet i Sveits. Under tidligere seilaser om America´s Cup har dette vært vanlig for alle deltakerne, men America´s Cup opprinnelige gavebrev har en sterkere presisering av at utstyret skal være produsert i landet der utfordringen kommer fra enn det som har vært praktisert i nyere tid.

- Vi ville ha foretrukket om saken hadde vært avgjort i forkant av regattaen, uttaler GGYC talsmann Tom Ehman. - Den eneste måten å unngå en ny rettsak er derfor at vi vinner regattaen, sier han.

Les mer om Alinghi
Les mer om BMW Oracle Racing


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen