Vant medaljefinale i New Zealand

NTG seileren Ina Berentsen Kullmann avsluttet Sail Auckland med stil og vant medaljeseilasen.

Bildet over: Ina leder medaljeseilasen på første merke

Etter skiftende forhold og mindre vind tok Ina Berentsen Kullmann 2. plass i klassen for junior jenter i Sail Auckland som ble avsluttet igår. Sammenlagt blant 38 gutter og jenter uansett plass tok Bærumsjenta en flott 17. plass.

Seier i medaljefinale

Det morsomste var den avsluttende medaljeregattaen som hun ledet allerede på første merke foran New Zealands OL-håp Sara Winther. Etter en meget tett lensemerkerunding måtte Ina gi plass til merket til Sara og to andre jenter, men med full treff på vindskiftene tok hun over ledelsen igjen på den andre kryssen og klaerte senere å holde ledelsen helt til mål. Hun forteller selv at forholdene liknet veldig på hvordan det ofte er inne i Oslofjorden, 3-4 m/sek, skiftende vind og skvalpesjø fra kryssende trafikk.

Fra varme og sol til norsk vinter

Temperaturen i Auckland er mye bedre enn den var i Timaru på Sørøya, hvor NZ nationals ble arrangert.  24 grader og sol, er vanskelig å dra fra. Her kunne Ina blitt lenge. Hun har fått mange venner som hun vil se igjen i senere mesterskap, og ikke minst mange kontakter for mulig opphold i New Zealand ved en senere anledning. Tirsdag bærer ferden hjem til kalde Norge og direkte til skolen onsdag etter over 30 timers reise. Men allerede litt over en uke etter, drar hun videre til Palma med NTG og flere norske seilere.