Søk i arkivet

Team New Zealand i Volvo Ocean Race?

Grant Dalton fikk tenning da det ble kjent at Volvo Ocean Race besøker Auckland i 2012. Dermed kan Team New Zealand komme til å stille lag i det neste racet.

Grant Dalton er en av Whitbread/Volvo Ocean Races store forgrunnsfigurer med tre seire og deltakelse i mange fler. De siste årene har han jobbet med Team New Zealand i America´s Cup, en jobb han overtok etter den legendariske Sir Peter Blake etter at New Zealand hadde vunnet pokalen for annen gang. Dalton har lenge ligget i startgropen for å delta i en ny jorden rundt regatta, særlig fordi det har vært så mye uklarhet rundt America's Cup.

Nå tyder alt på at det blir en ny America's Cup regatta i 2013. Det gjør det mulig å presse inn et Volvo Ocean Race i ventetiden, selv om Dalton selv sier at det blir trangt med tid. Likevel sier han det er logisk for Team New Zealand å vurdere deltakelse i VOR etter at Auckland fikk status som vertsby i det neste racet. Han tror at dersom New Zealand har en båt i regattaen vil Kiwiene gjøre besøket i Auckland til en enda større folkefest enn hva det ellers ville ha vært. Dalton selv har etappeseieren til Auckland i 1994 som et av sine kjæreste seilerminner og kunne godt tenke seg å gjenta suksessen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen