Søk i arkivet

Nytt mesternes mesterskap

Regattaen som kåret mesternes mester ble så vellykket at NSF og KNS går for ny regatta i oktober.

Bildet ver viser Mesternes Mestre fra 2009, med rorman Kristian Nergaard

Mesternes Mesterskap vil i år bli arrangert 15.-16.oktober på Aker Brygge. NSF håper i år at alle klasseklubbene i kjølbåt vil legge sin årsavslutning til denne helgen, og at man sammen kan få til århundrets seilfest på lørdag 16. oktober.

 
- Vi håper årets mesterskap skal bli et arrangement seilerne sent vil glemme, og har i den anledning brukt mye tid på å evaluere fjorårets mesterskap. Det vil bli gjort noen forandringer fra i fjor, og vi vil prøve å tydeliggjøre reglementet litt bedre enn vi greide i fjor, sier forbundets Thomas Guttormsen
.
I år som i fjor skal finalen avgjøres i 11 Meter, takket være kjempeinnsats og velvilje fra 11 Meterklubben.
 
Her er noen presiseringer fra NSF:
-  Er man vinner av flere klasser, stiller man i Mesternes Mesterskap for den første klassen man ble NM vinner av. Det vil da bli nr 2. i den klassen man ikke kan stille for som får muligheten til å delta.
- Det må være minimum 50% av det opprinnelige mannskapet som seilte  sammen under NM. I 2,4mR klassen må 50% av mannskapet komme fra 2,4 mR klassen.
- Det benyttes ikke klassens vektbegrensning ved et mannskap på fire personer, men det vil tre i kraft med mannskap på fem personer. Vektbegrensningen for 11 Meter er 360 kg.
- Det vil kun være en deltakerbåt fra hver klasse.
- Det vil bli fordelt fem wildcard foruten at vinneren av jolle Mesternes Mesterskap vil kunne delta.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen