Søk i arkivet

En tredel av skipperne er damer

Ifølge startlistene seiler 36 båter med kvinnelige skippere i årets Færderseilas. Sterkest representert er damene i First Class 8-klassen, hvor en tredel av skipperne er damer.

VIL HA FLERE KVINNER  Marte Øhrn på «Two Bears». Foto: private.

Marte Øhrn (36) startet å seile aktivt i fjor sammen med kjæresten og en kompis. De to kameratene har seilt aktivt i mange år og var  mannskap på vinnerbåten i First Class 8 i Færder'n i fjor.
I fjor kjøpte de seg også en egen First Class 8 for første gang og pusset den opp.

Nå har gutta lært opp Marte, som er satt til å være skipper i år. I tillegg skal de ha med to nye seilere.

–Vi har nå seilt en del sammen og funnet våre favorittoppgaver.- derfor har jeg fått æren av å være skipper. Så vi får vi se om det holder til mål.
Morsom båt
– First Class 8 er en utrolig morsom båt å seile, du får fort føling med vinden, seilene og havet. Den er også en lavbudsjettsbåt, sier 36-åringen, som seiler tirsdagsregatta hver uke i Gåsekalven Seil Selskap i Melsomvik ved Tønsberg.

Ettersom de to båteierne heter Bjørn-Eril Jørgensen og Bjørn Falleth, ble navnet  naturlig nok «Two Bears».  Men i logoen har Marthe klart å få lurt inn ei dame.

Håper på kvinne blant topp tre

– Vi gleder oss til Færderen og håper at det vil bli en båt med kvinnelig skipper blandt de tre  beste plasseringene i klassen. Det burde det være gode muligheter for siden vi er tre kvinnelige skippere i klassen, understreker Marte, som synes det er kjempegøy at jentene er med og at flere tør å ta roret.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen