Søk i arkivet

Våte dueller ut fjorden

Over 400 båter har startet når klokken passerer 14. De har en lang og våt seilas foran seg.

Værmeldingen for årets Færderseilas byr på regn og svak vind fra nordøst og øst. I Drøbak vil det blåse kun én sekundmeter vind i hele ettermiddag og kveld, melder yr.no. I morgen tidlig og utover dagen er det meldt pøsregn.
 
Når klokken passerer 14:00 har mer enn 400 båter startet fra linjen ved Aker Brygge. Det er kamp om fri vind mellom båtene som lenser og slører ut fjorden. Vår reportasjebåt melder om kniving og roping mellom båtene, og dueller der man luffer hverandre opp mot vinden.

«Teknova» har kommet best i gang i den prestisjefylte R 40-klassen, og ligger i øyeblikket ved Bjerkøya i Vestfjorden. Vinden er avtagende, og ifølge vår reportasjebåt er det nå (klokken 14:30) mer vind inne i fjorden enn lenger sør.

Det løyer også for båtene i teten. «Camilla» og «Fram» i tet har holdt tre-fire knops fart den siste tiden, men nå stopper det opp når de passerer øst for Håøya på vei ut Drøbaksund.

Følg båtene live på vår tracking her.
 
Siste start fra Oslo er klokken 15:40. Skøytene starter fra Son fra klokken 18 til 18:10.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen