Søk i arkivet

E-jolleseilere låner Melges 24 til Hankø Race Week

Fire lag søkte om å låne båt av Melgesklubben til Hankø Race Week. Nå er de heldige seilerne plukket ut.

Etter grundig vurdering av Melgesklubbens styre, viste det seg at ett lag utmerket seg spesielt. Laget som består av fem meritterte E-jolle seilere som leverte en meget god søknad. Det ble særlig vektlagt at de er unge, ambisiøse og har planer om å kjøpe egen båt.
 
Utfordringen med å få fem svært gode individualister til å jobbe som et Melges lag der «all hands on deck» er vanskelig. Som i jolle seiles båten med bruk av lagets vekt, og ettersom den er en streng entype er det dem som kan seile med hodet ut av båten som vil vinne.
 
Guttene ser Melges 24 som en naturlig videre vei i seilkarrieren, valget står mellom å satse mot OL i Laser eller sette seg på ripa i en større båt. Studier som venter er ofte vanskelig i forene med OL satsing og i storbåt får man ikke samme utviklingskurve som i Melges, eller muligheten til å seile internasjonalt mot verdens aller beste seilere.
 
Laget består av følgende medlemmer:
Martin Frigstad Pedersen
Magnus Andersen
Jon Aksel Mortensen
Karl Emil S. Staubo
Oscar Widestam
 
Melges klubben ser frem til å ta imot laget, og er spente på hva de vil prestere under HRW som arrangeres 1-4 juli, skriver Melgesklubbens Arne David-Andersen.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen