17 norske båter til Blue Cup

17 norske båter til Blue Cup

Den greske turregattaen Blue Cup har allerede mange norske båter på påmeldingslistene.

Publisert Sist oppdatert

 Årets Blue CUp gårav stabelen i perioden 30. oktober til 7. november Det er lagt opp til seks tellende seilaser, hvor det kun én seilas om dagen.

Det seilas i to klasser, i Beneteau -båter fra 37 til 57 fot, med- og uten rullestorseil. Siden det er seilas uten spinnaker, trenger man ikke ha mye erfaring for å delta, så dette er en utmerket tur for familier og/ eller venner. Det er også mange aktive regattaseilere med på seilasen, så en god plassering får man nok ikke gratis.

– Seilasen starter i Aten og det seiles langs Peloponnes. Under turen besøker man kjente steder som f.eks. Epidavros, Poros og Hydra, forteller Øystein Svendsen i Seven seas Yachts.

Været i Hellas på denne tiden av året pleier å være bra, som en fin norsk sommer, ofte med en lufttemperatur opp mot 24 grader og 22 grader i sjøen.

Det deltar vanligvis om lag 50 båter i seilasen, med deltakere fra hele Europa.

– De siste årene har det vært med ca. 15 norske båter, hovedsakelig med deltakere fra Stavanger området, og vi har forsynt oss godt av premiebordet i begge klasser, sier Svendsen, som også lover en sosial og livlig seileruke for deltakerne.

Man kan enten leie egen båt, med eller uten skipper, eller kjøpe køyplass(er) i fellesbåt som settes opp.

For informasjon om priser, båter, booking med mer se her