Søk i arkivet

Sølvet ble til fjerdeplass

Det så lenge lyst ut for Thomas Føyen og laget hans da VM for X-41 ble avsluttet i Arendal idag. Men det var før gårsdagen protest mot arrangøren ble gjenåpnet.Føyens «Lexington» ble først disket OCS etter førsteplass i mål i gårsdagens siste seilas. Han protesterte på regattakomiteen fordi han mente at starterne ikke hadde hatt flagget som markerte tjuvstart oppe i de reglementerte fire minutter. I første instans fikk han medhold og førsteplassen ble tatt inn i resultatlistene. Senere ble det presentert data fra en telefonsamtale som  ble foretatt under starten. Tidspunktet for denne samtalen ble tatt som bevis og viste at starteren hadde sitt på det tørre; flagget hadde hengt reglementert og dermed ble Føyen & Co likevel disket i seilasen og sølvmedaljene røyk for laget som var ute etter å forbedre resultatet fra fjorårets EM.

Også Dag Usterud som lå an til sølv før dagens seilas, var skuffet etter målgang.  – Vi satset offensivt sa han til Seilas, - og vi ledet opp mot første runding, men gikk på merket i motstørmmen. Det ble det bråstopp i et vindhull og konkurrentene seilte forbi på alle kanter. Senere seilte laget seg opp og endte som nummer syv til slutt, den nest dårligste i regattaen.

Nå ble det finsk seier i den siste seilasen. Det holdt til sølv etter estlenderen Mati Säpp som ikke trengte å seile i dagens ene seilas. Bronsen gikk til det andre estiske laget, føran et kobbel norske båter.

1. TECHNONICOL, Mati Säpp, EST - 19 p
2. NICOLE 4, Riku Nissilä, FIN - 30 p
3. FORTE, Jaak Jögi, EST - 30 p
4. LEXINGTON, Thomas Føyen, NOR - 31 p
5. TARPON, Dag Usterud, NOR - 33 p
6. X-EFFECT, Thomas Oksmo, NOR - 47 p


 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen