Søk i arkivet

Sonarlaget slåss for verdenscupen

Sail for Gold regattaen kom igang idag. De som har mest å kjempe for er Sonarseilerne Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen som har verdenscuptrofeet halvveis i lomma.

Det norske sonarlaget er nå i Weymouth og årets siste verdenscup er i gang. Laget kom til Weymouth torsdag 5. august og deltok i en treningsregatta fredag og lørdag. Lørdag ettermiddag målte de inn båt og seil. Søndagen ble benyttet til hvile før start på en uke med konkurranse.

Det ble gjennomført to race i dag. Værforholdene har vært fine med stabil vindstyrke på 10-12 knop. Vinden har imidlertid vært litt slengete i retning. I første race seilte laget bra og gjorde mye riktig. Det var en tett og spennende seilas der de endte på en tredjeplass. I andre race var laget godt med helt i starten, men etter et par trange situasjoner og en merkeberøring falt de noen plasser og endte på en sjetteplass. Etter første dag ligger laget som nummer fire i et veldig jevnt felt. ”Det er godt å være i gang med seilasene,” sier Aleksander Wang-Hansen. ”Det er gått en stund siden vi hadde siste verdenscupkonkurranse og det blir spennende å se om vi klarer å sikre oss topplasseringen i verdenscupen sammenlagt.

Matthias Mollatt ligger på 30. plass i Laser med 42. og 17. plass og er mew det beste nordmann.
Kristine Strandenæs er best av Laserjentene med
Jannicke Stålstrøm fullførte ikke i RS:X.
Sebastian Wang-Hansen er 66 i RS:X for herrer
Resultatene i 2.4 m foreligger ennå ikke.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen