Verdenstopp i brettseiling til NSF ungdomssamling
Verdenstopp i brettseiling til NSF ungdomssamling

Verdenstopp i brettseiling til NSF ungdomssamling

Årets verdensmester fra RS:X VM i Kerteminde, Piotr Myszka fra Polen er med som seilende coach når seilforbundet holder ungdommssamling på Hvasser til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser Vicenzo Baglione so også har rettighetene

Norges Seilforbund har i mange år arrangert vår og høstsamlinger for de beste ungdomsseilerne. De siste årene har samlingene vært arrangert på Hvasser med 40 – 50 seilere fordelt på  klassene Laser, Laser Radial, Europa, 29er og RS:X. Samlingene strekker seg over 5 dager og har hatt høy intensitet med coaching fra landslags og klasseklubb trenerne. Det har vært viktig på samlingene å kunne tilby spisskompetanse innen de ulike klassene, slik at også de beste seilerne skal ha det best mulige utbytte.

 

Tilgangen på spisskompetanse på RS:X i Norge er begrenset og på forrige samling i mai, ble det leid inn en landslagstrener fra Polen som har et av verdens sterkeste RS:X miljøer. Dette var svært vellykket og til samlingen som begynner til helgen blir årets nybakte verdensmester fra RS:X VM i Kerteminde, Piotr Myszka fra Polen, med som seilende coach. Myszka ligger på 2. plass på verdensrankingen og har de siste årene vært en av de ledende seilerne i RS:X klassen. Det er svært positivt at Myszka vil komme til Norge for å dele sin kompetanse og erfaring. Det er meldt mye vind på Hvasser og seilerne kan glede seg til coaching fra en av klassens beste seilere.