Geir Victor Svendsen norgesmester i matchseiling

Geir Victor Svendsen, Petrus Eide, Dag Andersen, Lennart Olrik og Jan Petter Gamborg slo Martin Mehus´ lag i finalen og ble dermed årets norgesmester i matchseiling.

Ti norske lag stilte til start da KNS arrangerte NM i matchseiling lørdag og søndag. Fire av disse var rene jentelag og deltakelsen vitner om økt interesse for matchseiling i Norge.

Vinden var svært varierende og slang 180 grader i enkelte matcher. Idag var vinden mer stabil, men i 3 - 4 m/sek er det vanskelig å arrangere regatta utenfor Aker Brygge. KNS gjorde en fantastisk jobb og dro mesterskapet i land 15 minutter før makimaltiden for å gjennomføre arrangementet løp ut.

Geir Victor Svendsen som gjennomgående har vært Norges beste matchseiler i mange år viste seg å bli for tøff også i dette mesterskapet. Sammen med Petrus Eide, Dag Andersen, Lennart Olrik og Jan Petter Gamborg hadde laget bare ett tapp gjennom hele regattaen. Det var i semifinalen mot Lise Birgitte Fredriksen, eller at laget hadde vært ubeseiret gjennom round robin serien og kvartfinalen.

I finalen møtte laget Martin Mehus og laget hans som i semifinalen var strået hvassere enn Bjørn Mørland Pedersen som de slo 2-1 i semifinalen. I finalen gjorde Svendsen og laget kort prosess og vant 2-0.

Bronsefinalen ble vunnet av Mørland Pedersen.

Dermed blir Geir Victor Svendsen å se på startstreken i Mesternes Mester regatta kommende helg. Reglene sier at han må ha med seg minst halvparten av laget fra NM regattaen som kvalifiserte ham.