Slår sammen Gotland Rundt og Sandhamn Race Week
Slår sammen Gotland Rundt og Sandhamn Race Week

Slår sammen Gotland Rundt og Sandhamn Race Week

For å styrke den internasjonale profilen ytterligere vil KSSS gjøre Gotland Rundt og Sandhamn Race Week til en stor regatta.

Publisert Sist oppdatert

KSSS vil få mest mulig ut av begge regattaene ved å slå dem sammen til en internasjonal regatta som skal finne sted første uke av juli, i første omgang for de tre nærmeste årene.

- Sverige har allerede etablert Sandhamn Race Week som en internasjonal regatta og KSSS ønsker med dette å tiltrekke verdens beste seilere og keene amatører, sier Therese Ahlström, KSSS´generalssekretær.

Gotland Rundt er nordens største havseilas med deltakere fra hele Skandinavia, Tyskland og andre europeiske land. I 2010 deltok seilere fra 13 nasjoner. De kjente svenske seilerne Niklas Zennström og Torbjörn Törnqvist som herjer i internasjonal førsterdivisjon og Kong Harald nevnes blant dem som er med på å gi regattaen internasjonalt kvalitetsstempel.

Ved siden av «Fram XVI» har flere norske båter deltatt i Sandhanm med stor suksess de siste årene. I 2009 gikk over all seieren til Aasmund Drolsums King 40 «Magic» i Sandhanm og Gotland Rundt

Ved å slå de to seilasene sammen håper man å oppnå sammen status i seilerverden som Kieler Woche og  Cowes Week, sier Therese Ahlström. Dette skal også styrke regattaens kommersielle verdi.

Sandhamn Race Week og Round Gotland Race arrangeres fra 2. til 9. juli i 2011 med Gotland Rundt som starter onsdag 6. juli.