Film fra Mesternes Mesterskap

Årets Mesterskap for Norgesmesterne i seiling ble avviklet ved Aker Brygge i midten av oktober. Det ble en svært jevn regatta med tre båter som skilte seg ut. Her er filmen.

Mesternes Mesterskap ble arrangert for første gang ifjor med 5.5 meter og Melges 24 seileren Kristian Nergaard som mester. Også i år var Nergaard med i kampen om mesterskapet og sammen med Terje Wang og Peder Jahre gikk han til trebåtsfinalen der det gjaldt å vinne to seilaser. Dessverre sviktet vinden da tre båter hadde hver sin seier og det ble Terje Wang som vant den siste seilasen som etter reglementet ble stående som seierherre sammen med Drakesmesteren Vidar Hansson, Svein Sørensen og Erik Folkeson Jensen.

Mesternes Mester er seilernes svar på fotballens Cup-finale. Mesterskapet samlet 20-lag hvor 14 lag er gullvinnere fra NM i kjølbåtklasser, mens seks lag er invitert med som «wild card».