Haugesund trekker seg som EM arrangør
VOLVO MELGES 24 WORLD CHAMPIONSHIP 2008.Hosted by Yacht Club Costa Smeralda Day one of the worlds. Both courses started on time sailing course 4, 120 degrees at a distance of 2 miles. Both lines were clear at the start. The wind is approximately 12 ...

Haugesund trekker seg som EM arrangør

Haugesund Seilforening trekker seg som arrangør av EM 2011 i Melges 24 klassen. Manglende finansiering og samarbeidsproblemer med Melges Norge oppgis som årsak.

Publisert Sist oppdatert

Dermed mister Norge det mest spennende mesterskapet i norske farvann under 2011-sesongen. 

Like før den internasjonale klasseklubben satte seg ned til sitt årlige klassemøte, som fant sted i Berlin denne lørdagen, hadde ledelsen fått melding fra arrangementskommiteen i Haugesund om at byen må trekke seg som arrangør av europamesterskapet i 2011.

Denne situasjonen har i stor grad oppstått som et resultat av vansker med å sikre den nødvendige sponsing og støtte arrangementet var avhengig av. Den internasjonale klassklubben uttrykker i en pressemelding at de forstår den frustrasjonen og skuffelsen i den norske flåten og arrangøren i Haugesund håper å kunne se et mesterskap i Norge i nær fremtid. Haugesund Seilforening og primus motor bak mesterskapet Jens Wathne har gjennom de siste årene jobbet knallhardt for å sikre mesterskapet til Norge og bortfallet av et EM på hjemmebane er et tap for klassen.

I mellomtiden har styret i den internasjonale klassen fått to veldig sjenerøse tilbud fra potensielle klubber som kan tenke seg å arrangere mesterskapet i Haugesund sitt sted. Ett av disse alternativene vil gi klassen mulighet til å holde arrangementet i den skandinaviske regionen, noe klasseklubben selv har ønsket i respekt for den nord-europeiske flåten. Disse forslagene ble gjennomgått på årsmøtet og klassestyret har mandat til å følge opp disse forslagene og finne den best mulige løsningen for å arrangere et verdig EM for Melges24 i 2011. Den nye vertsklubben vil annonseres iløpet av de neste to ukene.

Ytterligere informasjon vil bli publisert så snart som mulig, men senest uken som begynner den 6 desember 2010.