Norske laserseilere i La Rochelle

Vanskelige forhold da E-Cup for Lasere ble arrangert i den franske seilermetropolen La Rochelle i helgen.

NTG sjef Frank Kirkeland hadde med seg en fyldig tropp til La Rochelle. Her er hans rapport:

Lars Myklebust Johansen, Brevik sf.

Med nordøstlig vind har det vært vanskelige forhold for arrangør og utfordrende for seilerne. De norske seilerne har slitt med forholdene og ikke alle klarte å levere i en hel serie.

Herman Thomasgård ble beste norske på en 10.plass i det 236 båter store Radial feltet. Etter meget god seiling, dreide ikke vinden hans vei i siste regatta og falt fra en plassering på pallen.

Tiril Bue avsluttet med en sterk 4.plass og sikret da 2.plassen totalt av jenter under 19 år.

I 4.7 ble Line Flem Høst fire av jenter under 16 år, klassen hun vant under EC regattaen i Italia for 4 uker siden.

De norske seilerne blir nå i La Rochelle ut påsken og trener sammen med det Belgiske laget. Senere i sommer skal det seiles Junior VM her i La Rochelle. Da lover arrangøren vestlig vind og andre forhold.