LodeStar får ny trenerduo
LodeStar får ny trenerduo

LodeStar får ny trenerduo

Olympiatoppen legger nye ressurser i satsingen på det norske laget i Star mot OL som i tillegg til teknisk trener Thomas Guttormsen nå får Marius Arnesen og Lasse Kjus i trenerteamet.

Publisert Sist oppdatert

Det er litt av et trenerteam Olympiatoppen nå har satt sammen for de norske seilerne. Marius Arnesen som blir hovedtrener har mye av æren for Aksel Lund Svindals OL- og VM triumfer i alpint, mens Lasse Kjus som skal stå for den mentale treningen har i hvert fall selv bevist at han behersker denne delen av idetten til fulle. Mens resultatene ofte svingte i «ordinære» world cup renn, var Kjusern og hans kollega Kjetil André Aamodt kjent for å skjerpe seg når VM og OL medaljer sto på spill. Det er denne egenskapen han nå skal overføre til de norske seilerne som tidligere har hatt litt problemer med å få det til når det har vært viktigst. At Thomas Guttormsen fortsetter å ta seg av den seiltekniske delen er betryggende ettersom Arnesen tross alt ikke er kjent i seilerverden.

Olympiatoppen tilkjennergir dermed at de satser friskt på det norske laget som de anslår som medaljekandidat i OL i 2012. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er hjemme på en snarvisitt etter at de stort sett har tilbragt vinteren i trening og konkurranser i USA der de tidligere i vinter imponerte med å ta 3. plass i Bacardi Cup i konkurranse med de fleste av verdens beste Star-lag. Imorgen tar TV2 ta filmopptak av de norske seilerne før Eivind Melleby om kort tid setter kursen for USA der han skal seile VM i Melges 24.