Seier i medaljefinalen ga sølv i Star

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen vant første og siste seilas i Kiel og sikret dermed sølv i årets siste verdenscupregatta.

I fjor ble det seier til den norske Starbåten sammenlagt i verdenscupen. I år var konkurransen et strå hvassere ettersom flere seilere valgte å delta i flere av regattaene. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen valgte derimot å stå over regattaene på Mallorca og i Hyeres, og da halp det ikke at det ble medalje i to av de tre siste regattaene, i Medemblik og Kiel. 10 plass ble det til slutt på de norske seilerne, men de har likevel all grunn tl å være fornøyd med avslutningen der de viste seg å være fullt på høyde med både Marazzi og Lööf.

10   Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR 46

Bjørnar Erikstad deltok ikke i Kiel, men har tistrekkelig med topp ti plasseringer i andre regattaer til å oppnå 9. plass sammenlagt i 2.4 m klassen.

9     Bjørnar Erikstad  NOR 43

Også det norske Sonarlaget vant verdenscupen ifjor, I år var måtte Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen nøye seg med 3. plassen. Det var tett i teten her, men både vinnerne og sølvvinnerne har vist seg å være hakket bedre enn nordmennene i år.

Sammenlagt - Sonar:

1     John Robertson/Hannah Stodel/Steve Thomas GBR 57

2     Bruno Jourdren/Eric Flageul/Nicolas/Vimont-Vicary FRA 57

3     Aleksander Wang-Hansen/Per Eugen Kristiansen/Marie Solberg NOR 52

Jannicke Stålstrøm seilte bare to verdenscupregattaer, i Melbourne og i Kiel. I Kiel endte hun på en flott 7. plass, og sier i en kommentar til Seilas: - En god seil uke er over. Seilingen skuffer sjeldent i Kiel. Medaljeløpet syntes jeg ble vanskelig. Vind fra 8 til 20 knop var ikke enkel å finne ut av og henge med. Jeg var aldri helt med fra start men hadde en god lens og var oppe blant de fem. Men så var det slutt på morroa. Sebastian og sa det samme om forholdene. Men vi er Godt fornøyd med uken. Sebastian 6 og jeg 7 totalt.

Sammenlagt etter syv verdenscupregattaer RS:X:

1    Blanca Manchon ESP     82

2    Jessica Crisp AUS 71

3    Charline Picon FRA 71

28    Jannicke Stålstrøm NOR  29

Sebastian Wang-Hansen har vært årets norske komet i brettseiling. Han startet verdenscupen med 7. plass i Melbourne og avsluttet med 6. plass i Kiel. I Miami ble det 20. plass.

Sammenlagt RS:X menn:

1    Dorian Van rijsselberge NED  58

2    Nick Dempsey    GBR 57

3    Nimrod Mashich ISR    55

17    Sebastian Wang-hansen NOR  31

Ingen av de norske herreselerne i Laser skåret verdenscuppoeng i denne sesongen. Kristian Ruth avsluttet likevel med sesongbeste i Kiel med en sterk 13. plass og viser at både han og Mathias Mollatt er på vei mot bedre tider etter et par sesonger med resultattørke. For jentene er det lenger frem.