Søk i arkivet

Stavangerseilasen til helgen

Lørdag er det klart for den tradisjonelle Stavangerseilasen, årets sosiale seilbegivenhet i oljebyen.  

Arrangørene venter at et kvart tusen seilere og 40-50 båter deltar under seilasen. 
 
Starten går, som i tidligere år, fra Vågen i Stavanger. Regattaen starter fra kl. 13.30 for tur-/rekrutteringsklassen og fra kl. 14 for regatta- og bedriftsklassene. 
Rekrutteringsklassen er ny i år, som en egen klasse for skippere som ikke tidligere har seilt regatta. 
 
Regattaen arrangeres etter «Gunder-metoden», det vil si at båtene med lavest lystall starter først og båtene med høyest lystall sist. 
 
«Nøyaktig starttid for hver båt utleveres på skippermøtet før start. Starttidene er beregnet ut fra distanse, vindstyrke og båtenes handikap. Gjøres dette riktig, og alle seiler optimalt, skal i prinsipp båtene passere over mål samtidig. Dette gir garantert spenning i seilasen - også for de som følger regattaen fra land. Første båt over mål vinner regattaen», skriver arrangøre Stavanger Seilforening i en pressemelding.
 
Deltagerne seiler ut Byfjorden og rundt en bane i Åmøyfjorden. Målgang er i Vågen etter anslagsvis 2,5–3 timers seilas, før regattaen avsluttes med premieutdeling og et sosialt arrangement for seilerne på Hall Toll lørdag kveld.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen