Fullskala modell av nye VO65
Fullskala modell av nye VO65
Fullskala modell av nye VO65
Fullskala modell av nye VO65

Fullskala modell av nye VO65

Se video fra fullskalamodellen som er i ferd med å ta form hos Green Marine i Lymington.

Publisert Sist oppdatert

I denne videosnutten tar Volvo Ocean Race’s Rick Deppe oss med og viser hvrodan layout over og under dekk blir på den nye VO65.

Green Marine som har utviklet modellen bygd i tre, er en av de fire båtbyggerne i et konsortium som skal bygge den nye VO65.

Rick Deppe besøkte verftet og forteller om "Hull 0" som gjør det muilg å prøve seg frem til optimale løsninger for den nye båten.

Volvo Ocean Race sjefen Knut Frostad annonserte tildigere i år, under havneoppholdet i Lorient, overgangen til en ny entypeklasse til neste Volvo Ocean race i 2014/15 og garanterte samtidig for at minst åtte av den nye båttypen vil være på startlinjen. En båt er allerede solgt til et rent jentelag.

Entypebåten blir en high-performance regattamaskin, men stardardiserte løsninger vil gjøre det mulig å spare penger ved felles utstyrskjøp og strenge likhetsregler, samtidig som båtene skal tåle mer enn forgjengerne i VO70 klassen der den siste regattaen ble skjemmet av de mange havarier. Lagene skal også dele reservemaster, rigging og annet utstyr.