Søk i arkivet

Nye VO65 under bygging

I en ny video oppdatering tar Dick Deppe oss med til USA, til desgnkontoret til Bruce Farr som står bak tegningene til den nye VO65.

Deretter besøker han Italia og Frankrike der komponentene til den nye VO65 er under utvikling og bygging.  I Annapolis forklarte presidenten i Farr Yacht Design Patrick Shaughnessy hvordan kontoret nå jobber med å skape “the world’s best one-design” sammen med de fire produksjonenhetene som nå er satt til å lage båtene. Persico i Italia holder på med å laminere skrogformen, mens Multiplast i  Vannes, Frankrike er ansvarlig for dekket.

Entypeklassen som det er garantert åtte av til neste Volvo Ocean Race er det allerede solgt en av, til et svensk jentelag. De nye båtene vil bli mer solide og rimeligere enn forgjengerne VO70. Blant annet skal hele flåten dele på reservemaster og andre kostandskrevende ressurser.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen