Søk i arkivet

Førstemann til å snu

Med mindre enn 20 minutter til start, måtte Bertrand De Broc returnerne til havn i Les Sables d`Olonne.

Bertrand De Broc ser ut til å ha permanent uflaks i Vendee Globe seilasen. Han deltar nå i sin tredje seilas etter å ha brutt både i 1992-93 og i 1996-97. Han gjorde et uslettelig inntrykk på dem som fulgte regattaen da han måtte sy på plass sin egen tunge som han nær hadde bitt av, midt i det Indiske Hav. En annen gang mistet han kjølen og kullseilte rett før målgang.

Nå ser det ut til at uhellet vil forfølge den 52 år gamle franskmannen også i denne seilasen. De Broc er nå tilbake i Les Sables d'Olonne for å reparere et hull i skroget, trolig oppstått dra han traff enden av pontongen idet han skulle forlate havn idag morges.

Det er ikke uvanliug at båter returnerer til havn rett etter start. Under forrige regatta måtte fire båter snu den første dagen, blant dem vinneren Michel Desjoyeaux.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen