Søk i arkivet

Full gass sydover

Francois Gabart holder et høyt tempo i Vendee Globe.

Er det et generasjonsskifte på gang. 29 år gamle Francois Gabart er feltets nest yngste seiler, og ingen klarer å holde følge. På papiret har han ikke økt ledelsen i kveld, men franskmannen med norsk kone har jibbet to ganger, og holder seg på sydsiden av sine konkurrenter. Om værprognosene slår til, vil det lønne seg. Vinden skal gradvis dø ut, men det vil skje fra nord, slik at de rike blir rikere. Mye tyder på at Gabart vil øke sin ledelse ytterligere. Vincent Riou og Armel Le Cléac´h på andre og tredjeplass har den fordelen at de ligger tett, og kan følge hverandres båttrim.

Henger ikke med
Veteranen Mike Golding er frustrert. Han gir full pupp, og har ikke gjort noen feil, allikevel rykker han stadig lengre bak teten. Golding ligger nå over 50 nm båten i tet. Vinden har kommet og gått, og det har vært mye jobb og lite søvn for de 19 båtene. Hovedfeltet på 17 båter har en strekk på hele 100 nm, bare litt over ett døgn etter start. Marc Guillemot i Safran var en av favorittene, men har brutt etter en alvorlig skade i kjølen.

VPLP – Verdier dominerer
Alle de nye IMOCA 60 båtene er tegnet av VPLP – Verdier. Fire av de fem første båtene er fra dette designkontoret. Bernard Stamm i «Cheminées Poujoulat» ligger på fjerde og henger godt med. Han har en båt fra Juan K, og dette er Juan K eneste IMOCA 60 konstruksjon. Stamm ligger 28 nm bak Gabart. Alex Thomson I Hugo Boss henger også godt med, han ligger på 6. Plass med sin Bruce Farr konstruksjon.

Onsdag blir spennende
Det kommer et lavtrykk inn mot Portugal på natt til onsdag. Først forsvinner vinden, og så kommer det vind fra syd. Tetgruppen vil nok passere lavtrykket i god tid, men båter lengre bak i feltet kan få det tøft. Det gjelder å komme seg raskest mulig syd, og komme seg fra dette værsystemet.

Følg Vendee Globe her


Day 2 - Sunday, November 11 by VendeeGlobeTV
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen