ARC+ fra Kapp Verde til St. Lucia

Det store eventyret er i gang
Det store eventyret er i gang
Det store eventyret er i gang
Det store eventyret er i gang

Det store eventyret er i gang

Frisk passat i vente for de fire norske båtene som startet atlanterhavsoverfarten fra Kapp Verde til St.Lucia onsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

NÅ BEGYNNER UTFORDRINGENE. Onsdag 20. november kl. 1300 lokal tid (Kl. 1500 norsk tid) startet Atlantic Rally for Cruisers + (ARC+) fra Mindelo på øya Sao Vicente, Kapp Verde.

Seilflåten på 42 båter er nå på vei til St.Lucia i Karibia. Dette blir den mest spennende delen av seilasen. Strekningen er 2100 nautiske mil lang og preges av stigende varme samt lokale vind- og regnbyger forårsaket av de høye temperaturene.

PERFEKT VÆR. Passaten forventes å blåse nokså stødig og friskt de første døgnene og deretter behagelig intenst. Dette bør skape ideelle seilforhold. Se for øvrig værmeldingen for ARC-seilingsområdet på www.passageweather.com.

FØRSTEGANGSSEILERE MED ERFAREN SKIPPER. Blant de norske båtene som deltar i ARC+ i år er Amalie II (Jeanneau 54DS), som styres av skipper Rolf Ole Tomter og et mannskap bestående av betalende gjester fra ulike deler av landet.

Båten går som charterbåt i Hellas og Karibia sammen med søsterbåten Summer Star, som selv har deltatt i ARC allerede to ganger: i 2011 og 2012. Tomter er en «ARC-veteran»: dette er hans tredje gang i rallyen; sist han deltok, var han mannskap på Summer Star i ARC 2011.

FORNØYD MED KAPP VERDE. - Ideen å velge ARC+, en overfart som omfatter en pause på Kapp Verde før kryssingen til St.Lucia, falt tydeligvis i smak hos de fleste deltakerne, mener Sarah Collins, kommunikasjonssjef i World Cruising Club.

- 
ARC+-arrangementskomitteen tok med seilerne på flere spennende turer i øyas spektakulær natur, preget av bratte, frodige fjell, lyse sandstrender, sorte klipper og knallblått hav, forteller hun.

At vedlikeholdstjenestene i Mindelo Marina i tillegg er prisgunstige og profesjonelt gjennomført, ser ut til å gjøre skipperne meget fornøyde:

- Aldri har Amalie II vært blankere enn her på Kapp Verde, sier Tomter på båtens nettside på Facebook, hvor du finner flere bilder av mannskapet, av seilasen og flere inntrykk fra Kapp Verde.

- Dette er mildt sagt et fattig land - og det er mye hyggeligere å legge igjen 100 euro her til en dyktig kar som Umberto for å vaske båten rund baut enn for eksempel å betale 227 euro på Formentera for å få lov til å knyte fast båten en skarve natt. Umberto pusset alt rustfritt fritt for irr og gravrust - og vips var båten finere enn ny igjen!

LAGER FILM. Seilasen til Amalie II fra Las Palmas de Gran Canaria til Mindelo tok cirka fem og et halvt døgn. På strekningen seilte to franske reportere fra Canal 5 som mannskap på båten. De skal produsere en film om den flotte opplevelsen:.

Amalie II holdt en snittfart på 6.5 knop på denne første etappen, som måler 870 nautiske mil.

- Mye spinnakerføre - men jeg lot vår gennaker hvile helt og holdent da jeg var den eneste om bord med en viss seilerfaring, forklarer skipper Rolf Ole Tomter.

Andre norske båter som deltar i ARC+:

Anettine, Hallberg Rassy 39, skipper Bjørn Karsten Olsen (3. plass i klassen i denne etappen)

Krivicalo, Hallberg-Rassy 48, Kjell William Riibe

Oda, Swan 53, skipper Erik Roede.

Det er nå kun fire dager igjen til ARC-starten fra Las Palmas de Gran Canaria direkte til St. Lucia som går søndag 24. november. Seilas er til stede i Las Palmas. Følg med!