Vendee Globe

LEDER: Armel Le Cléach?h har økt ledelsen med nesten 200 nm de siste døgnene, og kan nå starte å studere ideell rute inn mot mål.

Armel Le Cléach’h kan planlegge ruta mot mål

Farten øker, og holder lederen gjennomsnittsfarten er han i mål om 12 døgn.

Publisert Sist oppdatert
SPREDNING: Feltet i Vendee Globe er spredt over 8000 nm, i tillegg kommer alle båtene som har brutt.

14,3 knop i snitt

Lederen har nå seilt 20300 nautiske mil og fullført 83 prosent av distansen. Med 4200 nm og 14,3 knop i snitt, vil første båt i Vendee Globe være inne i mål søndag 15. Januar.

Flere deltagere har hatt store problemer den siste tiden. Conrad Colmann har mistet innfestningen på ett av forstagene, men klarte å få ned restene av J1-seilet under røffe forhold. Irske Enda o'Coineen brakk masten for noen dager siden, men heldigvis nær New Zealand. Vinden er gunstig, og gir ham ett dytt i ryggen mot land. 

Sébastien Destremeu på 18. Plass er den bakerste båten i feltet som fremdeles er med. Han har kunn seilt 49 prosent av distansen. Det gir en snittfart på 8,7 Knop. Med same fart videre har han nesten to måneder igjen å seile, og vil være i mål i begynnelsen av mars. 

 

 

D58 : Daily highlights / Vendée Globe by VendeeGlobeTV

18: Sébastien Destremeu er deltageren med det laveste budsjettet i Vendee Globe, men er fremdeles med. Racet skal ha kostet han under 3,5 millioner norske kroner.