Søk i arkivet

2017: Entusiasmen for at Askøy Seilforening skal kvalifisere seg, er stor.
2017: Entusiasmen for at Askøy Seilforening skal kvalifisere seg, er stor.
NYTT: Ligaseiling er kommet for å bli og nå vil også Askøy Seilforening delta.
NYTT: Ligaseiling er kommet for å bli og nå vil også Askøy Seilforening delta.

Seilsportsligaen 2017Askøy Seilforening satser på å kvalifisere seg

Askøy Seilforening sa fra seg plassen i seilsportsligaen i 2016. I 2017 satser de på å kvalifisere seg igjen.

Seilsportsligaen er Norges Seilforbunds nye store satsning på seiling på nasjonalt nivå. I seilsportsligaen konkurrerer seilforeninger mot hverandre på samme måte som i eliteserien i fotball. Den nasjonale ligaen er delt i 1. og 2. divisjon med 15 lag i hver divisjon. De beste lagene i 1. divisjon får tilbud om å seile europaliga, mens de fire dårligste lagene i 1. divisjon rykker ned i 2. divisjon og de fire dårligste i 2. divisjon må kvalifisere seg for å kunne seile neste sesong i samme divisjon.

2016 var første år med seilsportsliga. Den ble gjennomført med gode tilbakemeldinger fra deltagere og arrangører. Det seiles med fem J/70-båter i en Round Robin-serie med hele 42 seilaser per regatta.

Prøver igjen

Askøy Seilforening klarte å kvalifisere seg til 1. divisjon allerede i 2016, men valgte å si fra seg plassen. I 2017 satser vi imidlertid på å delta med et foreningslag, og målet er klart: Kvalifisere til seiling i 2. divisjon og topp 3-plassering for videre kvalifisering til 1. divisjon i 2018.

Dette er et ambisiøst mål som vil kreve mye av laget i form av samtrening og deltagelse fra den enkelte. Dette innebæret trening på sjøen (helger og ukedager), teori- og taktikksamling og deltagelse på treningssamling (helg) og treningsregatta.

Samtrening med Ran Seilforening

Vi vil forsøke å prioritere trening med to båter på vannet og i tillegg å få trent sammen med RANs lag.

RAN oppnådde en flott bronseplass i 1. divisjon i årets liga. Det er mange Melges 24-båter i foreningen, en båt som kan ligne på J/70, og dette vil derfor være en god treningsbåt og et godt treningsmiljø for laget.

Båtene skal i konkurranse seiles med et mannskap på fire, hvor minimum én skal være under 23 år. Dette er en fin anledning for foreningen til å få med ungdommen.

Kvalifisering i april

Laget må selv dekke kostnadene i forbindelse med reise og overnatting under konkurranse og trening. Dette kan være en utfordring for ungdomsseilerne, og laget er derfor interessert i å komme i kontakt med eventuelle sponsorer.

Seilsportsligaen 2017 starter med kvalifiseringsregatta 29.–30. april på Østlandet og 2. divisjon fortsetter med første ordinære regatta allerede helgen etter, 6.–7. mai. Det er fire regattaer i 2017 i hver divisjon, og arrangørsteder vil bli kunngjort i løpet av vinteren.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen