Søk i arkivet

8 mR-VMKanadisk 8-meter til Norge

Med Einar Sisseners kjøp av 8-meteren «Venture» kommer det nok en sterk utfordrer til «Sira Cup».

8-meteren som får base i Sandefjord sammen med Einar Sisseneres imponerende flåte av større meterbåter, er bygd i 1938 av Britt Brothers verft i Saugus, Mass. USA til Arthur Shuman Jrs tegninger. Båten kvalifiserer til å seile i Sira-klassen sammen med et knippe andre gode norske båter og vil bidra til at både mesterskapet på Hankø fra 10. til 20. august og Trebåtfestivalregattaen i Risør 3.–5. august, kommer til å bli meget spennende.

Sissener får med Thomas Oksmo og et sterkt mannskap, og med båten som allerede har vunnet «Sira Cup» i 1989, 1990 og 1991 og har gode plasseringer i 2005 og 2010, er det grunn til å forvente at laget vil hevde seg bra i konkurranse med «Sira», «Wanda», «Birgt» og «If», som alle er bemannet med mange av Norges beste seilere fra andre klasser.

Per i dag ser det ut til at det blir godt over 30 8-metere på Hankø og rundt ti i Risør. Det blir i sannhet 8-meternes år.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen