Regatta

BILBO: Andreas Wettre driver profesjonelt med organisasjonsutvikling og denne kunnskapen har han i mange år testet i praksis om bord i sine «Bilbo»-båter, først en First 31,7 og nå en X-35.
NØYTRAL INFORMASJON: Om bord i «Bilbo» har de en regel om å gi nøytral informasjon først ? før man kommer med et forslag. Regelen er der for å unngå at forslag blir diskutert ut fra feil antagelser.

Kapteinens rolle om bord

En kaptein som tar på seg skyld for feilene og spør mannskapet om hvordan han kan gjøre deres jobb lettere, skaper tillit.

Publisert Sist oppdatert

Å lede team er alltid en balansegang. Man skal sikre at alle blir involvert og får eierskap til beslutninger, samtidig som man skal sette en tydelig retning og skjære igjennom når ting går for tregt. Hva som er «for tregt», oppfattes ulikt av team-medlemmene basert på deres individuelle erfaring og preferanser.

Som teamleder vil du dermed aldri finne den perfekte balansen, men du må tillate deg at du pendler litt mellom styring og involvering. Vær åpen om at du forsøker å pendle, og be om tilbakemelding fra hver enkelt dersom de synes du blir for uklar eller for kategorisk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER