Inn i øverste liga

CLUBSWAN 50: Swans 50-foter er allerede etablert som entypeklasse. Satsingen ra det finske verftets side var både selvsikker og frisk ved at det ble bygd hele tre prototyper for å utvikle modellen. «Earlybird» er en tysk båt.
MINITONN: Petter Muren, Anniken Muren, Jan Muren og Elling Rishoff startet sin seilkarriere i minitonn med selvbygde båter. Nå skal de seile sammen i en ClubSwan 50 fra neste sesong av.
RØD: Som minitonneren «Dinogmin» var, blir også den nye ClubSwan 50-en rød.
LETT OG RASK: ClubSwan 50 skal seile nesten like raskt som en 1. generasjons Transpac 52. Spesielt på unnavind skal båten kunne være konkurransedyktig og potent.

Fra minitonn til Club Swan 50

På 1980-tallet bygde de og seilte minitonnere. Til neste år satser den samme gjengen i en av verdens for tiden hotteste klasser.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Petter og Jan Muren og kameraten Elling Rishoff var tre av mange seilere som på 1980-tallet hadde klærne fulle av glassfiberstøv og trefliser. Da var det slett ikke uvanlig at man selv bygde båten man seilte i. Det var en boom av selvbygging i både halvtonn- og minitonn-klassen. Selv seilte Muren-familien en rød minitonner de kalte «Dinogmin». Båten eksisterer fortsatt og seilte senest i 2016 Færderseilasen med Ellings sønn, Øyvind, som skipper.

Den gangen var gutta unge. Nå er de voksne, men lysten til å konkurrere og utforske seilsporten er langtfra borte. Elling tør være godt kjent som landets ledende shorthanded-seiler der han troner høyest på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, mens Jan Muren, sammen med Svein Are Løtveit, har atskillige triumfer i Luffe 40-en «Olisabeth» bak seg – blant annet en rekke Færder-seire og over all-seier i Pantaenius Bohusracet. Petter er den som har ligget lavest i regatta-terrenget i de senere årene, men han har på den annen side gjort det mulig at de nå sammen skal prøve seg i en seilerverdenens mest foroverlente klasser for tiden, ClubSwan 50.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER